torsdag den 17. juli 2014

Dragt til Klara

Jeg har længe gået og ledt efter det perfekte mønster på en heldragt, altså sådan en i fast stof og med korte ærmer eller ingen ærmer. Klara har en fra Noa Noa i sommer model.Jeg har endnu ikke fundet en opskrift som opfylder mit ønske, dog har Stof og Stil et der egentlig er helt perfekt. Jeg er bare rigtig træt af at man "kun" får 1 størrelse pr mønster. Det er egentlig ok i voksenstørrelser men til børn er det bare rigtig træls da man derfor kun får brugt mønsteret en enkelt gang eller to ved mindre man køber det i flere størrelser, det kan dog hurtigt blive rigtig dyrt. Med det sagt så elsker jeg jo ellers Stof og Stil for de har nogle rigtig gode priser og så har de et fantstisk udvalg og ofte kommer jeg derfra med mere end jeg havde regnet med. Det er også grunden til jeg endelig er nået dertil hvor jeg må igang med dragten til Klara og der faktum at min far fylder 60 og jeg ikke syntes jeg havde noget tøj hun kunne få på.

Stoffet til dragten kom jeg til at købe da jeg købte stof til min lille ny nevø som fik et sengesæt i barselsgave det kan ses her. I får da også lige et billede af stoffet.


Min nærighed gør jo at jeg selv må igang med at konstruere et mønster, derfor har jeg fundet lidt inspiration i OTTOBRE nr 1/13.
For at lave mit mønster har jeg brugt en heldragt i størrelse 74 (samme størrelse som jeg laver dragten i) for at kunne få en ide om længden og breden på dragten. Jeg havde en ballondragt fra ej sikke lej men er ret sikker på en alm heldragt også kunne gøre jobbet. Jeg har i hvert fald beholdt formen mere eller mindre på mønsteret. Dog skulle overdelen gøres lidt smallere for at passe til bukserne. 

Når jeg har lavet dragten lover jeg at ligge billeder op her, men imorgen er det Silas fødselsdag så der går nok et par dage før jeg lige får tiden til at sy :-)
1 kommentar: