torsdag den 4. juni 2015

Vokseværk = nye bukser

Klara vokser simpelthen så meget lige nu. Det betyder jo at det meste af hendes tøj stumper og selv om jeg nærmest ikke er kommet ordentligt igang med str 86 så syntes jeg rigtig meget af hendes tøj i den størrelse virker for kort.Forleden aften da Klara var lagt i seng, lavede jeg en lille hurtig måling, for at se hvor lang hun er. Min lille mus er nu 84cm og har ret lange ben, så det er jo nok ikke så sært jeg syntes hendes bukser stumper.

Som det også fremgår af flere af mine tidligere indlæg så er jeg i gang med at få brugt lidt af mine rester. Derfor fandt jeg et mønster på nogle jogginbukser da jeg havde lidt Isoli stof til rest fra et par bukser til Silas.

Mønsteret jeg har brugt er fra OTTOBRE 01/2013Jeg har dog valgt ikke at lave aplikationerne som er vist i bladet.

efter mønsteret er er tagnet har jeg kilppet stoffet, da jeg arbejder med rester har jeg måtte vænde stoffet mod trådretningen da der ellers ikke var nok. Egentlig syntes jeg det har givet en meget god effekt at nistrene ti stoffet ligger på den anden led.
Som tidligere vist når jeg har lavet bukser bruger jeg viseline til linning, jeg syntes helt klart det giver en pænere finish når jeg sætter elastik i.Mønsterdelen på selve buksen skal ligges til fold, første syning er midt bag. Jeg har valgt at sy buksen med en lukket overlock da denne kan give sig lidt og isoli jo er list elastisk, så knækker sømmen nemlig ikke så let.Dette mønster er lidt specielt da der er en detalje i skridtet derfor er det næste jeg syr idersømmen og sidst sys den lille ovale lap. (hmm her mangler man virkelig et fagord for sådan en lap)Det har vist sig lidt, læs megt, svært at tage et godt billede af hvordan jeg har sat "lappen" fast men det blev til to billeder håber i kan se hvad jeg har gjort.
Herefter har jeg syet ribben til buksebenene sammen og lagt denne dobbelt inden den er blevet påsyet buksebenet.Til sidst har jeg syet linningen og trukket elastikken igennem.Volia her er det færdige resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar